Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prvé kroky novej vlády

R. Huliak: SNS trvá na zachovaní rodičovského dôchodku

Na archívnej snímke Rudolf Huliak. Foto: TASR - Ján Krošlák

SNS tiež podľa poslanca SNS R. Huliaka podporuje oddialenie stratifikácie nemocníc, aby nedošlo k zrušeniu dôležitých oddelení v jednotlivých regiónoch.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) podporuje návrh na vyplatenie 13. dôchodku ešte v tomto roku, no zároveň trvá na zachovaní inštitútu vyplácania rodičovského dôchodku. V stredu to na tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR uviedol poslanec SNS Rudolf Huliak.

"Rodičia, ktorých deti sú aktívnymi prispievateľmi do sociálneho systému, si to jednoducho zaslúžia," uviedol Huliak k návrhu rezortu práce, zmeniť vyplácanie rodičovského dôchodku tak, že by po novom bolo možné rodičom pomáhať iba poukázaním časti zaplatenej dane z príjmu. "Máme dosť rizikovú skupinu našich dôchodcov, čo sa týka hranice chudoby, takže našim dôchodcom určite brať nič nebudeme," doplnil za SNS Huliak.



V minulosti minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) v súvislosti so zmenou vyplácania rodičovského dôchodku v médiách uviedol, že tak získajú 325 miliónov eur na vyplatenie 13. dôchodkov v plnej výške. Podľa Tomáša tak bude rodičovský dôchodok už pretavený do nového 13. dôchodku, ktorý bude pre drvivú väčšinu seniorov výhodnejší.

SNS tiež podľa Huliaka podporuje oddialenie stratifikácie nemocníc, aby nedošlo k zrušeniu dôležitých oddelení v jednotlivých regiónoch. "V konečnom dôsledku chceme tiež oceniť rozhodnutie ministerky Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD), že aj na na podnet SNS zrušila usmernenie ministerstva zdravotníctva, ktoré zaručovalo transrodovým osobám meniť si kedykoľvek úradne pohlavie bez chirurgického zákroku," dodal Huliak.