Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Rezort zahraničných vecí: J. Blanár odcestuje na návštevu do Rakúska

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (SMER-SD). Foto: TASR Jakub Kotian

Počas návštevy Viedne sa šéf slovenskej diplomacie stretne aj s rakúskou ministerkou pre Európsku úniu a ústavu Karoline Edtstadlerovou.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár absolvuje v stredu (22. 11.) nástupnú návštevu Rakúskej republiky. Vo Viedni sa stretne so spolkovým ministrom pre európske a medzinárodné záležitosti Alexandrom Schallenbergom. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Šéfovia diplomacií budú rokovať o aktuálnych otázkach bilaterálnych a medzinárodných vzťahov vrátane migrácie či situácie na Ukrajine a Blízkom východe. Diskutovať budú aj o európskej politike, rozvoji regionálnej spolupráce a podpore krajín západného Balkánu v eurointegračnom procese," načrtol rezort.

Počas návštevy Viedne sa šéf slovenskej diplomacie stretne aj s rakúskou ministerkou pre Európsku úniu a ústavu Karoline Edtstadlerovou. Zavíta tiež medzi zástupcov slovenskej krajanskej komunity do novootvorených priestorov Rakúsko-slovenského kultúrneho spolku. V Hainburgu si minister pripomenutie výročie Boja za slobodu a demokraciu položením kvetov k pamätnej tabuli.