Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Saková: V rokovaniach o cenách energií pre domácnosti pokračujeme

Na archívnej snímke ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD). Foto: TASR

Snažíme sa dať všetko do najlepšieho konsenzu tak, aby ľudia netrpeli nejakým prípadným zvýšením cien energií, priblížila ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD).

Bratislava 20. novembra (TASR) - Rezort hospodárstva pokračuje v rokovaniach o cenách energií pre domácnosti. Uviedla to pred pondelkovým rokovaním vlády ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD).

"Robíme, čo sa dá. Dnes máme ďalšie stretnutie medzi ÚRSO, ministerstvom financií a ministerstvom hospodárstva. Snažíme sa dať všetko do najlepšieho konsenzu tak, aby ľudia netrpeli nejakým prípadným zvýšením cien energií," priblížila.

Prisľúbila, že rezort hospodárstva bude o výsledku rokovaní priebežne informovať. "Najskôr si stratégiu musíme odsúdhlasiť u nás v strane Hlas-SD, potom s ministerstvom financií, s premiérom a budeme ľudí informovať," povedala.

"Snažíme sa, aby informácie dostali ľudia v čo najkratšom čase. Určite nebudeme kopírovať správanie minulých vlád, keď cenové rozhodnutia na rok 2023 riešime teraz v novembri a mali byť už hotové minulý rok v decembri," dodala Saková.