Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Saková: V akomkoľvek rozhodnutí budem Pellegriniho podporovať

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) prichádza na 5. rokovanie vlády SR v pondelok 20. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Všetko je na rozhodnutí predsedu. V akomkoľvek rozhodnutí ho budem osobne podporovať, povedala Saková novinárom pred pondelkovým rokovaním vlády.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Ministerka hospodárstva a podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková ešte nevie o tom, či bude jej stranícky šéf a predseda parlamentu Peter Pellegrini kandidovať na prezidenta v budúcoročných voľbách. Nechcela komentovať, či by mal kandidovať, je to podľa nej na jeho rozhodnutí. V akomkoľvek rozhodnutí ho bude podporovať.

"Všetko je na rozhodnutí predsedu. V akomkoľvek rozhodnutí ho budem osobne podporovať,"
povedala Saková novinárom pred pondelkovým rokovaním vlády.

Deklaruje, že Hlas-SD by prežil aj bez Pellegriniho, ak by sa stal prezidentom. Saková sa s ním nerozprávala o budúcnosti strany. "Sú to hypotetické otázky. Najprv uvidíme, ako sa rozhodne, potom sa budeme rozprávať o ďalších následných súvislostiach," skonštatovala.

Pellegrini nevylúčil, že by sa v roku 2024 mohol uchádzať o post prezidenta SR. Zámer kandidovať už ohlásili bývalí diplomati Ján Kubiš a Ivan Korčok a zakladateľka Iniciatívy za vymazaných rodičov Beáta Janočková.