Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Ušetrené prostriedky pri nákupe CT-čka pôjdu na detskú nemocnicu

Na snímke pohľad na CT prístroj v novootvorenom diagnostickom centre v považskobystrickej nemocnici, 26. januára 2022. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v predloženom návrhu pripomenulo, že prostriedky sa týkajú pridelených kapitálových výdavkov v roku 2021, účelovo určených na nákup CT prístroja pre NÚDCH.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Vyše 600.000 eur, ktoré sa podarilo ušetriť pri nákupe CT prístroja pre Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave, sa použije na modernizáciu objektu Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Banská Bystrica (DFNsP BB). Zmenu účelového použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov v pondelok odsúhlasila vláda.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v predloženom návrhu pripomenulo, že prostriedky sa týkajú pridelených kapitálových výdavkov v roku 2021, účelovo určených na nákup CT prístroja pre NÚDCH. "Po realizácii verejného obstarávania vznikla úspora vo výške 604.000 eur," uviedlo ministerstvo. Ušetrené prostriedky má po odsúhlasení vládou použiť rezort na rekonštrukciu banskobystrickej detskej nemocnice. "Vrátane odstránenia havarijného stavu a financovanie zdravotníckej techniky a vybavenia," doplnilo MZ.