Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Počasie

Tornádo poškodilo západne od Sydney domy a elektrické vedenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tornáda sú vo viacerých častiach Austrálie pomerne častým úkazom, málokedy si však vyžiadajú obete na životoch alebo zranených.

Sydney 30. septembra (TASR) – Poničené domy či poškodené elektrické vedenie po sebe zanechalo tornádo, ktoré sa vo štvrtok prehnalo vidieckou oblasťou ležiacou západne od austrálskeho mesta Sydney. Informovala o tom agentúra AFP.

Austrálska meteorologická služba uviedla, že tornádo sa vytvorilo západne od Sydney a zdevastovalo oblasť v okolí mesta Bathurst. „Sú hlásené škody na domoch, elektrickom vedení aj stromoch," uviedla služba. Dodala, že správy naznačujú škody v oblasti s rozlohou okolo 25-30 kilometrov.

Pre oblasť platí výstraha pred silnými búrkami sprevádzanými bleskami, ktoré sa očakávajú po väčšinu dňa. Záchranári austrálskeho štátu Nový Južný Wales obyvateľom odporučili, aby „upevnili alebo odložili" z okolia svojich domov či z balkónov voľne položené predmety, ktoré by mohli napáchať škody.

Tornáda sú vo viacerých častiach Austrálie pomerne častým úkazom, málokedy si však vyžiadajú obete na životoch alebo zranených.