Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Počasie

Búrky v Maďarsku s intenzívnym dažďom skomplikovali dopravu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V hlavnom meste museli nahradiť niekoľko liniek električiek autobusmi a viacerým autobusovým spojom museli pre zaplavené ulice upraviť trasy.

Budapešť 9. júna (TASR) - Búrky a intenzívne lejaky, pri ktorých miestami úhrn zrážok v krátkom čase prekročil 50 milimetrov, spôsobili vo štvrtok v Maďarsku problémy v cestnej, železničnej i leteckej doprave, informuje spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server index.hu.

V hlavnom meste museli nahradiť niekoľko liniek električiek autobusmi a viacerým autobusovým spojom museli pre zaplavené ulice upraviť trasy.

Silné lejaky zasiahli Novohradskú, Komárňansko-ostrihomskú, Peštiansku, Tolniansku, Báčsko-malokumánsku a Baranskú župu.

V meste Dunaujváros vo Fejérskej župe vyvracal vietor stromy a ulice po silnom daždi zaplavila voda. Na juhu krajiny v Pécsi skomplikovali dopravu v centre mesta záplavy i bahno.

Na železničnej trati Budapešť-Szob museli medzi stanicami Szob a Nagymaros prerušiť železničnú dopravu pre zosuv pôdy.

Voda zaplavila aj obe pristávacie dráhy budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta, ktoré museli postupne zatvoriť. Vo vzduchu pri vyše polhodinovej odstávke muselo krúžiť 12 lietadiel, z ktorých štyri napokon pristáli na iných letiskách. Meškali aj lietadlá odlietajúce z maďarskej metropoly, pre nepriaznivé počasie totiž prerušili ich pozemnú obsluhu.