Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Počasie

Českí Meteorológovia rozšírili výstrahu pred neďelňajším vetrom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vietor v nárazoch dosiahne rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu, na horách miestami až 110 kilometrov za hodinu.

Praha 29. januára (TASR) - Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu rozšíril výstrahu pred nedeľňajším vetrom. Vysoký stupeň výstrahy najnovšie platí pre celú severovýchodnú časť Čiech, Sliezsko a časť Zlínskeho kraja.

ČHMÚ na Twitteri napísal, že súčasná výstraha je v platnosti od soboty 29. januára od 5.00 h do polnoci v noci na pondelok 31. januára. ČHMÚ zvyšuje stupeň nebezpečenstva z nízkeho na vysoký v prípade vetra na nedeľu 30. januára pre celú severovýchodnú časť Čiech, takmer celý Olomoucký kraj, Juhomoravský kraj, časť Moravsko-sliezskeho kraja a časť Zlínskeho kraja.

Meteorológovia už počas soboty očakávajú zosilňovanie západného a severozápadného vetra postupne na celom území ČR s výnimkou Moravy, píše spravodajský server Novinky.cz. Vietor v nárazoch dosiahne rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu, na horách miestami až 110 kilometrov za hodinu.

V nedeľu má vietor ešte zosilnieť až na 130 kilometrov za hodinu na horách, píše ČHMÚ na svojej webovej stránke. Silný vietor podľa meteorológov spôsobí komplikácie najmä v doprave a oblasti energetiky.