Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Cesty sú zjazdné, pozor si treba dávať na poľadovicu a sneh

Na snímke poľadovica na aute v Poprade – Matejovciach 8. februára 2021. Foto: TASR – Kristína Mayerová

Cestári tiež upozorňujú na vytekajúcu namŕzajúcu vodu na ceste na konci obce Liptovské Matiašovce, smer Huty.

Bratislava 11. januára (TASR) - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú v utorok ráno zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Na viacerých úsekoch ciest si treba dávať pozor na zľadovatený sneh i poľadovicu. V lokalitách Dolný Kubín a Jelšava sa podľa cestárov vyskytuje nárazový vietor.

Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach Slovenska sa miestami môže nachádzať čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh. Na úsekoch ciest Skalka - Kremnica, Spišská Belá - Spišská Stará Ves a na cestách III. triedy v obvodoch Haligovce, Polkanová a Spišská Stará Ves je na vozovke miestami vrstva zľadovateného snehu. Na úsekoch cesty Hniezdne - Lysá nad Dunajcom je poľadovica.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, okrem HP Huty, Herlianske Sedlo a Podspády, kde je miestami čerstvý alebo utlačený sneh. Na HP Donovaly je miestami zľadovatený sneh a na HP Vrchslatina zasa poľadovica.

Cestári tiež upozorňujú na vytekajúcu namŕzajúcu vodu na ceste na konci obce Liptovské Matiašovce, smer Huty.