Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

Cez víkend zaprší, budúci týždeň však nastúpi ďalšia vlna horúčav

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Oteplenie a ústup zrážok meteorológ očakáva v utorok (16. 8.).

Bratislava 11. augusta (TASR) - Slovensko čaká budúci týždeň ďalšia vlna horúčav. Meteorológ zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Cyril Siman očakáva, že teploty môžu v strede týždňa vystúpiť až na 35 stupňov Celzia. Koniec tohto týždňa, ako aj počas víkendu treba podľa neho počítať so zrážkami a teplotami od 26 do 31 stupňov.

V piatok (12. 8.) Siman predpokladá malú oblačnosť s ojedinelými prehánkami. "Chladnejšie bude v severných regiónoch, najmä v Žilinskom a miestami aj v Prešovskom kraji. Tam bude okolo 24 stupňov Celzia," priblížil. Počas víkendu bude oblačnosti aj zrážok viac. "Očakávame polooblačné až oblačné počasie. Miestami, najmä v denných hodinách až zamračené." Čo sa týka zrážok, pôjde podľa meteorológa najmä o prehánky, miestami však upozorňuje aj na búrky. Tie môžu byť intenzívne najmä v nedeľu.

Oteplenie a ústup zrážok meteorológ očakáva v utorok (16. 8.). "Zosilní sa prílev teplého vzduchu z juhozápadu, a preto očakávame budúci týždeň ďalšiu vlnu horúčav, ktorá bude už v poradí štvrtá," spresnil s tým, že zrážky sa budú vyskytovať len ojedinele. Na severe Slovenska bude chladnejšie, teplota vzduchu dosiahne maximálne 30 stupňov Celzia.