Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Počasie

Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné, povrch je suchý až vlhký

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Na cestách druhej a tretej triedy je v oblasti Šamorína poľadovica. Zľadovatený štyri- až päťcentimetrový sneh sa nachádza na ceste Skalka - Kremnica.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na portáli zjazdnost.sk.

"Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre. Na cestách tretej triedy v obvode Námestovo do hrúbky päť centimetrov," uviedla správa ciest.

Na cestách druhej a tretej triedy je v oblasti Šamorína poľadovica. Zľadovatený štyri- až päťcentimetrový sneh sa nachádza na ceste Skalka - Kremnica. Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami. Na silný a nárazový vietor upozorňuje správa ciest v okrese Senica, Námestovo a v lokalite Trstená. "Na otvorených a rovných úsekoch ciest sa tvoria snehové jazyky a záveje," doplnila.

Nárazový vietor je aj v Ružomberku a mrznúce mrholenie padá v lokalite Spišská Stará Ves. Horské priechody (HP) sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Vrchslatina, Chorepa, Štós, Súľová, Grajnár, Makov, Huty, Príslop, Podspády a Herlianske Sedlo sú pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu. Na horských priechodoch Dobšiná a Zbojská je miestami zľadovatený sneh.