Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

HURIKÁN LAURA ZABÍJAL: V Louisiane si vyžiadal šesť obetí

Polámané stromy a materiálne škody, ktoré spôsobili vyčíňanie hurikánu Laura v americkom meste Lake Charles 28. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Medzi obeťami bol 24-ročný muž, ktorý zomrel vo svojom dome po otrave oxidom uhoľnatým.

Lake Charles 28. augusta (TASR) - Hurikán Laura si doteraz podľa predstaviteľov štátu Louisiana vyžiadal šesť obetí. Informovala o tom v noci na piatok agentúra AP.

Medzi obeťami bol 24-ročný muž, ktorý zomrel vo svojom dome po otrave oxidom uhoľnatým. Ďalší muž sa utopil po tom, čo ku dnu klesla loď, na ktorej sa plavil. Ešte predtým vo štvrtok prišlo o život 14-ročné dievča v meste Leesville, keď na mobilný dom jej rodiny spadol strom, oznámil úrad miestneho šerifa.

Zapalvené budovy a domy po vyčíňaní hurikánu Laura v americkom Camerone 27. augusta 2020.
Foto: TASR/AP


Hurikán Laura, ktorý vo štvrtok niekoľko hodín po tom, čo zasiahol pevninu USA, zoslabol zo štvrtej na tretiu kategóriu, spôsobil v štáte Louisiana zosuvy pôdy a škody napáchal aj v priemyselnom meste Lake Charles. Viac než 875.000 ľudí tam zostalo bez dodávok energie.

Mnohé budovy sa čiastočne zrútili, vietor vytrhával okná a rozlámal stromy. Guvernér Louisiany John Bel Edwards však na tlačovej konferencii povedal, že hurikán Laura našťastie nespôsobil "absolútne katastrofické" škody, akých sa obávali. Napriek tomu však podľa jeho slov išlo o "obrovské škody".

Miestne úrady vydali nariadenia na evakuáciu tisícov obyvateľov Louisiany a Texasu.

Hurikán Laura predtým spôsobil záplavy na Haiti a v Dominikánskej republike, ktoré si vyžiadali najmenej 25 obetí na životoch.