Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

Istanbulské letiská pre sneženie zrušili vyše 200 letov

Elektronická tabuľa ukazuje lety, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Turkish Airlines vo vyhlásení varovali, že "počet zrušených letov sa pravdepodobne ešte zvýši" vzhľadom na predpovedané nepriaznivé počasie.

Istanbul 9. marca (TASR) - Z dôvodu očakávaného sneženia dve letiská v tureckom Istanbule zrušili viac než 200 štvrtkových letov. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Národný letecký prepravca Turkish Airlines v stredu oznámil, že na hlavnom istanbulskom letisku odvolal 185 letov, z toho 114 vnútroštátnych a 71 medzinárodných. Aerolínie zrušili aj ďalších 20 vnútroštátnych letov svojej dcérskej nízkonákladovej spoločnosti AnadoluJet na menšom Medzinárodnom letisku Sabihy Gökčenovej v Istanbule.

Turkish Airlines vo vyhlásení varovali, že "počet zrušených letov sa pravdepodobne ešte zvýši" vzhľadom na predpovedané nepriaznivé počasie.

Ďalšia turecká nízkonákladová letecká spoločnosť Pegasus Airlines oznámila, že približne 30 vnútroštátnych letov, ktoré majú vo štvrtok prílet alebo odlet z Medzinárodného letiska Sabihy Gökčenovej, je nateraz zrušených.

To isté platí aj pre takmer 50 piatkových spojov, uviedla na svojich webových stránkach spoločnosť Turkish Airlines.

Hlavné istanbulské letisko (Letisko Istanbul), vlani najvyťaženejší vzdušný prístav v Európe, kde sa denne vybaví približne 1000 letov, muselo v januári pre husté sneženie na dva dni prerušiť svoju prevádzku. Išlo o prvé uzatvorenie letiska od jeho slávnostného otvorenia pre verejnosť v roku 2019, pričom jeho prevádzkovateľ čelil kritike za nedostatočné zvládnutie krízovej situácie.