Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Počasie

Lesné požiare v Alžírsku si vyžiadali najmenej päť obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Po požiaroch v Grécku, Turecku a na Cypre je tak Alžírsko ďalšou krajinou z oblasti Stredomoria, ktorú postihli požiare.

Alžír 10. augusta (TASR) - V dôsledku horúčav a sucha hasiči v Alžírsku bojujú s viac ako 31 lesnými požiarmi, ktoré si dosiaľ vyžiadali najmenej päť obetí na životoch. S odvolaním sa na miestne úrady o tom v utorok informovala agentúra AFP.

Fotografie zverejnené na sociálnych sieťach zachytávajú obrovské plamene a oblaky dymu nad dedinami v zalesnenej kopcovitej oblasti regiónu Kabýlia, východne od hlavného mesta Alžír, opisuje francúzska tlačová agentúra.

Po požiaroch v Grécku, Turecku a na Cypre je tak Alžírsko ďalšou krajinou z oblasti Stredomoria, ktorú postihli požiare.

Teploty v Alžírsku podľa predpovedí dosiahnu v utorok 46 stupňov Celzia. Krajina takisto zápasí aj s vážnym nedostatkom vody.

Požiare hlásili na viacerých miestach v dovedna 14 okresoch a desať z nich v okolí Tizi Ouzou (vysl. Tízí Wuzú), jedného z najľudnatejších miest v Kabýlii.

Dvaja ľudia zahynuli v meste Ait-Yenni (vysl. Ajit Janní), ďalšiu obeť hlásili v meste Yakourene (vysl. Jakurán) a jedna osoba prišla o život neďaleko mesta Azazqah (vysl. Ázazka), povedal tlačovej agentúre APS miestny predstaviteľ. Ďalšia osoba zahynula pri požiari neďaleko Tizi Ouzou.

Rozsiahle požiare boli v Alžírsku hlásené aj z ďalších lokalít – vrátane okolia miest Bejaia (vysl. Bidžája), Bouira (vysl. Buwajra), Guelma (vysl. Kálima) i Sétif (vysl. Satíf).