Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

Rezort zahraničia upozorňuje cestujúcich do Indie na riziko dažďov

Na snímke hoteloví hostia stoja na streche hotela Lemon Tree po záplave z rozvodnenej rieky Kósí v Národnom parku Jima Corbetta v indickom štáte Uttaránčal 19. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Odporúčame občanom, ktorí cestujú, alebo sa zdržiavajú v Indii, aby dodržiavali pokyny miestnych úradov, doplnilo ministerstvo.

Bratislava 19. októbra (TASR) - V niektorých štátoch Indie hrozí riziko návalových dažďov a bleskových záplav. Slovákov cestujúcich do krajiny na to upozorňuje Zastupiteľský úrad SR v Dillí. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na svojom webe.

"K týmto dažďom dochádza neobvykle a nečakane po skončení monzúnového obdobia," uviedol rezort s tým, že ide o štáty ako Kérala, Uttaránčal či Urísa, pričom sa dažde môžu vyskytnúť aj v iných štátoch, ako napríklad Západné Bengálsko, Bihár alebo Uttarpradéš.

"Odporúčame občanom, ktorí cestujú, alebo sa zdržiavajú v Indii, aby dodržiavali pokyny miestnych úradov a vyhýbali sa oblastiam najviac postihnutým dažďami," doplnilo ministerstvo.