Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Počasie

Na celom území Slovenska si treba dávať pozor na hmlu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, ojedinele mokrý.

Bratislava 25. januára (TASR) - Na celom území Slovenska treba aj v stredu ráno a doobeda počítať s hmlou s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

"Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity a môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," pripomínajú meteorológovia.

Pre dolnú časť povodia Bodrogu, v oblasti Michaloviec a Trebišova, platia zároveň hydrologické výstrahy druhého stupňa.

Na zníženú viditeľnosť na niektorých miestach upozorňuje aj Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa vyskytuje v lokalitách Hurbanovo, Levice, Šrobárová, Pastierske, Zvolen a Štrba. Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov je v lokalitách Štúrovo, Švábovská stráň, Želiezovce, Šurany, Zemianska Olča, Poprad-Letisko, Komárno a Batizovce.

"V lokalite Šahy padá mrznúce mrholenie," upozorňuje SSC.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, ojedinele mokrý. Zjazdné sú tiež cesty I., II. a III. triedy, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na vyššie položených miestach sa na nich môže nachádzať vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu. Prevažne zjazdné sú tiež horské priechody. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, na niektorých sa nachádza kašovitý alebo utlačený, prípadne zľadovatený sneh.