Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Počasie

POZOR NA CESTÁCH: Na horskom priechode Vrchslatina je zľadovatený sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné.

Bratislava 2. marca (TASR) – V hornatých oblastiach Slovenska sa miestami na vozovkách nachádza vrstva kašovitého až utlačeného snehu. Vodičov o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

So zľadovateným snehom musia vodiči počítať aj na horských priechodoch na cestách druhej triedy v úseku Skalka - Kremnica, Liptovský Hrádok – Podbanské, Spišská Belá - Spišská Stará Ves, na ceste 526 v okrese Poltár, ako aj na cestách tretej triedy v obvodoch Haligovce a Spišská Stará Ves.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je suchý až vlhký. Zjazdné sú aj cesty prvej, druhej a tretej triedy, okrem úsekov ciest v hornatejších oblastiach Slovenska, kde je miestami na vozovke kašovitý, utlačený až zľadovatený sneh.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, okrem priechodu Vrchslatina, kde sa nachádza na ceste miestami zľadovatený sneh a priechodov Dobšiná a Huty, kde je na vozovke miestami utlačený sneh.