Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

Na Lomnickom štíte bolo mínus 22 a na Chopku mínus 18 stupňov Celzia

Na archívnej snímke vrchol Lomnického štítu (2 634 metrov nad morom) vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V ďalších dňoch bude prevládať situácia pod vplyvom tlakových výší. To bude podľa SHMÚ ešte viac podporovať výrazné nočné ochladzovanie, najmä v lokalitách so snehovou pokrývkou.

Bratislava 5. februára (TASR) - Na Lomnickom štíte bolo v noci mínus 22 a na Chopku mínus 18 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na sociálnej sieti.

Do našej oblasti sa po vpáde arktického vzduchu presúva v pretrvávajúcom severnom prúdení tlaková výš. V noci sa miestami zmenšila oblačnosť, v záveterných polohách aj zoslabol vietor, približujú meteorológovia. Na snehovej pokrývke tak lokálne boli podľa nich podmienky na výraznejšie ochladzovanie.

"To sa stalo predovšetkým na Horehroní, čiastočne aj v celom Banskobystrickom kraji, ojedinele aj na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši, kde teplota klesla pod mínus desať, ojedinele až do mínus 17 stupňov Celzia (stanice Čierny Balog - Dobroč, Liptovská Teplička a Poprad)," priblížil SHMÚ.

V ďalších dňoch bude prevládať situácia pod vplyvom tlakových výší. To bude podľa SHMÚ ešte viac podporovať výrazné nočné ochladzovanie, najmä v lokalitách so snehovou pokrývkou. Meteorológovia dodali, že na horách sa oteplí.