Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Počasie

Na lyžovačku je v stredu možné vyraziť do siedmich stredísk

Na snímke umelé zasnežovanie a príprava na sezónu v lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly v časti Záhradište. Donovaly, 6. decembra 2019. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na sobotu (19.12.) ohlásilo otvorenie sezóny stredisko Janovky pri Zuberci.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Na lyžovačku je v stredu možné vyraziť do siedmich stredísk – v oblasti Tatier premávajú vleky a lanovky v Jasnej, v Závažnej Porube, na Donovaloch, na Štrbskom Plese a na Roháčoch-Spálenej, upravenú zjazdovku majú aj v Jahodnej a v stredu štartujú sezónu na Králikoch pri Banskej Bystrici – v prevádzke je sedačková lanovka. Jahodná a Donovaly ponúkajú aj večerné lyžovanie.

Prevádzkovatelia otvárajú na etapy, v závislosti od poveternostných podmienok, aktuálne je k dispozícii 20 až 30 percent zjazdoviek z celkového počtu. Strediská vo vyšších polohách zápasia v týchto dňoch s inverzným počasím, ktoré umožňuje obmedzené zasnežovanie – hlavne počas noci alebo nad ránom.

Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, s priemernou výškou snehu 30 až 40 cm, pod Chopkom o niečo viac – Jasná sever hlási 40 až 80 cm snehu, Jasná juh od 40 do 60 cm. Na sobotu (19.12.) ohlásilo otvorenie sezóny stredisko Janovky pri Zuberci.

Donovaly - Záhradište 20-40 cm veľmi dobré

Jasná sever 40-80 cm dobré

Jasná juh 40-60 cm dobré

Štrbské Pleso 40 cm dobré

Roháče - Spálená 40 cm veľmi dobré

Opalisko - Závažná Poruba 20-60 cm dobré

Jahodná 25-35 cm veľmi dobré