Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Počasie

Na Morave a Sliezsku hrozia silné búrky, povodne i horúčavy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Možno očakávať škody na majetku, výpadky v energetike i problémy v doprave.

Praha 22. augusta (TASR) - Pred veľmi silnými búrkami od sobotného popoludnia na Morave a v Sliezsku varujú českí meteorológovia. Vyhlásili aj výstrahy pred povodňami a na niektorých miestach stále platí i výstraha pred vysokými teplotami.

Na svojej webovej stránke o tom v sobotu informovala televízna stanica Nova.

Veľmi silné búrky hrozia od sobotnej 14.00 h v niektorých častiach Juhomoravského, Olomouckého a Moravskosliezskeho kraja, spresňuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Od 17.00 h platí výstraha aj pre zvyšok Moravy a Sliezska. Výstraha v západných častiach Moravy a Sliezska platí do 21.00 a vo východných do 23.00 h.

"Lokálne sa očakáva prívalový dážď s možným intenzívnym odtokom vody zo svahov, rýchlym rozvodnením malých tokov a suchých korýt, zaplavenie podchodov, podjazdov a pivníc, podomletie komunikácií alebo ich zanesenie unášaným materiálom. Nárazy vetra môžu lámať vetvy a vyvracať stromy. Nebezpečenstvo predstavujú aj krúpy a blesky. Možno očakávať škody na majetku, výpadky v energetike i problémy v doprave," uviedli podľa TV Nova meteorológovia z ČHMÚ.