Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Na severe Slovenska hrozia snehové jazyky, na horách zafúka vietor

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Ojedinele sa očakáva vietor s priemernou rýchlosťou 45 až 55 kilometrov za hodinu, v nárazoch až 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Bratislava 6. februára (TASR) - Snehové jazyky a záveje hrozia v nedeľu na severe Slovenska. Meteorológovia zároveň upozorňujú aj na vietor na horách, prvostupňovú výstrahu pre severné oblasti vystrieda v okresoch Tvrdošín, Poprad, Liptovský Mikuláš, Brezno, Ružomberok a Banská Bystrica popoludní výstraha druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webovej stránke.

Výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi platí až do pondelkového (7. 2.) rána do 6.00 h. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozornili meteorológovia. Tvoriť sa môžu ojedinele na území Žilinského kraja, v Popradskom okrese v Prešovskom kraji a v okresoch Ilava, Považská Bystrica, Púchov a Prievidza v Trenčianskom kraji, ale aj Banská Bystrica a Brezno v Banskobystrickom kraji.

V nedeľu zafúka okrem horských oblastí aj v okresoch Kežmarok, Námestovo, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín. Ojedinele sa očakáva vietor s priemernou rýchlosťou 45 až 55 kilometrov za hodinu, v nárazoch až 65 až 85 kilometrov za hodinu. V severných oblastiach západného a stredného Slovenska môže popoludní nasnežiť.