Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

Na Sicílii zadržali podozrivých zo zakladania lesných požiarov

Hasičský vrtuľník hasí lesný požiar v obci Cuglieri na talianskom ostrove Sardínia v pondelok 26. júla 2021, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pohotovostné služby v utorok v skorých ranných hodinách uviedli, že po celej krajine prebieha 1130 hasičských operácií.

Rím 3. augusta (TASR) - Polícia na Sicílii zadržala v pondelok dvoch mužov, ktorí boli údajne prichytení pri zakladaní lesných požiarov, uviedli v utorok policajné zdroje vo vyhlásení. Informuje o tom agentúra DPA.

Podozriví vo veku 80 a 25 rokov sa očividne pokúšali založiť oheň v horskej oblasti Monti Nebrodi, ktorej časť je aj národným parkom. Talianska polícia dodala, že ďalšieho podozrivého z rovnakého skutku zadržala aj pred niekoľkými dňami.

Požiare, ktoré zúria po jadranskom pobreží Talianska a na mnohých talianskych ostrovoch, pripisujú úrady úmyselnému zakladaniu ohňa, pripomína DPA.

Pohotovostné služby v utorok v skorých ranných hodinách uviedli, že po celej krajine prebieha 1130 hasičských operácií. Hasičské lietadlá boli okrem iného nasadené aj do regiónu Kalábria na krajnom juhu Talianska. Požiare na Sicílii, Sardínii i na jadranskom pobreží už zasiahli aj turistami vyhľadávané oblasti a v niektorých prípadoch sa rozšírili aj na pláže.

Civilná ochrana na Sicílii vydala v utorok výstrahu pred rastúcim rizikom požiaru pre sever ostrova. Pred vlnou horúčav varovali aj mesto Catania na východe Sicílie, uzatvára agentúra DPA.