Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

Na viacerých úsekoch ciest sa môže vyskytovať sneh či poľadovica

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke zjazdnost.sk.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Povrch vozoviek je suchý až mokrý. Na viacerých úsekoch ciest sa môže vyskytovať utlačený alebo zľadovatený sneh či poľadovica. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke zjazdnost.sk.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest sú zjazdné. Povrch vozoviek je suchý až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. "V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska sa na cestách miestami vyskytuje čerstvý, kašovitý až utlačený sneh," spresnili cestári.

Horské prechody (HP) sú pri zvýšenej opatrnosti zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na HP Štós, Branisko, Vernár, Huty, Besník, Čertovica, Súľová, Grajnár, Dobšiná, Makov, Javorník, Šturec a Príslop je na vozovkách miestami čerstvý, kašovitý až utlačený sneh. Na horskom priechode Látky-Prašivá je poľadovica.

SSC tiež varuje pred silným vetrom v lokalite Trenčín, Machnáč a sedlo Besník. "Úsek cesty Srdiečko - Bystrá je zjazdný len so snehovými reťazami pre všetky vozidlá," pripomenuli cestári.