Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Počasie

Slovenský Grob sa v pondelok zaslúžil o miesto s najvyššou teplotou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Najnižšia teplota sa v polohách do 1000 metrov nad morom vyskytla v obci Vyšná Boca v okrese Liptovský Mikuláš.

Bratislava 3. mája (TASR) - V obci Slovenský Grob v okrese Pezinok bol v pondelok (2. 5.) najteplejší deň. Teplota tam dosiahla 24,5 stupňa Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

Teplota vzduchu vystúpila na viacerých miestach na 18 až 23 stupňov Celzia, ojedinele aj na viac ako 24 stupňov. Takúto teplotu namerali meteorológovia aj v Nitre či Ožďanoch v okrese Rimavská Sobota. Naopak, najnižšia teplota sa v polohách do 1000 metrov nad morom vyskytla v obci Vyšná Boca v okrese Liptovský Mikuláš. Bolo tam podľa SHMÚ o desať stupňov chladnejšie ako v najteplejších lokalitách.

"Prvý deň aktuálneho týždňa priniesol na naše územie oblačné počasie s početnými prehánkami. Viac oblačnosti bolo v horských oblastiach, nad Podunajskou a Východoslovenskou nížinou bolo, naopak, o niečo viac slnka," zhodnotili meteorológovia.

Pomerne teplý deň očakávajú aj v utorok. "Bude síce dosť veľa oblačnosti a aj početné prehánky, avšak pri slnečnom počasí nie je vylúčené, že už dnes zaznamenáme prvý letný deň v tomto roku," poukázal SHMÚ.