Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

Následky búrok v Trnavskom kraji likvidovalo i 34 dobrovoľných hasičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hasiči z hasičskej stanice v Trnave zasahovali raz a hasiči z hasičskej stanice v Piešťanoch dvakrát.

Trnava 29. júla (TASR) - V súvislosti s hydrometeorologickými výstrahami, ktoré vydal Slovenský hydrometeorologický ústav na stredu (28. 7.), príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnavskom kraji zasahovali celkom trikrát. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

Hasiči z hasičskej stanice v Trnave zasahovali raz a hasiči z hasičskej stanice v Piešťanoch dvakrát. "Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov na cestách a na jednom osobnom motorovom vozidle. Pri udalostiach zasahovalo spolu sedem príslušníkov a boli nasadené tri kusy hasičskej techniky," uviedla Košťálová.

K zásahom boli privolané aj dobrovoľné hasičské zbory obcí Veľké Kostoľany, Chtelnica, Madunice, Malženice, Kátlovce, Krakovany, Lošonec a Vrbové, ktoré zasahovali deväťkrát. "Celkovo zasahovalo 34 členov dobrovoľných hasičských zborov a nasadených bolo deväť kusov techniky. Dobrovoľní hasiči odstraňovali spadnuté stromy z cestných komunikácií a raz aj z telefónneho vedenia," doplnila krajská hovorkyňa.