Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Počasie

Tlaková níž Poly v Nemecku si vyžiadala najmenej jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: Igor Kováč

Hasiči a policajti v postihnutých oblastiach uskutočnili stovky zásahov. Odstraňovali stromy popadané na železničné trate či strechy, ktorým hrozilo zrútenie, spresnila hovorkyňa tamojších hasičov.

Hamburg 6. júla (TASR) - Najmenej jednu obeť si vyžiadala tlaková níž Poly, ktorá sa v stredu prehnala rozsiahlymi časťami severného Nemecka, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

V dôsledku silného vetra spadol vyvrátený strom na chodkyňu v meste Rhede an der Ems v spolkovej krajine Dolné Sasko, uviedla tamojšia polícia. Šesťdesiatštyriročná žena zostala uväznená pod kmeňom stromu a podľahla zraneniam na mieste.

Tlaková níž Poly zasiahla územie Nemecka v stredu predpoludním. "Na letnú búrku je to naozaj extrémne," uviedol pre DPA zdroj z nemeckej meteorologickej služby (DWD). Poly mal sprevádzať vietor s rýchlosťou až 130 kilometrov za hodinu a s približovaním sa k pevnine bude nebezpečnejšia.

Trajekty v Hamburgu premávali v dôsledku počasia len v obmedzenom režime, prípadne z prístavov vôbec nevyplávali. Hasiči a policajti v postihnutých oblastiach uskutočnili stovky zásahov. Odstraňovali stromy popadané na železničné trate či strechy, ktorým hrozilo zrútenie, spresnila hovorkyňa tamojších hasičov.

Počasie okrem regionálnej vlakovej dopravy ovplyvnilo aj medzinárodnú, predovšetkým spoje medzi Nemeckom a Holandskom. Uzatvorené boli niektoré diaľnice, zatvorili sa aj parky a odstavená bola mestská autobusová dopravy.

V holandskom meste Haarlem zahynula 51-ročná žena, keď sa jej auto zrútil strom.

Tlaková níž Poly v noci na štvrtok zoslabla, keď sa presúvala smerom na juh Švédska a Dánsko.