Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Počasie

V Nemeckom okrese Ahrweiler stúpol počet obetí povodní na 123

Na snímke následky povodní v Nemecku, 21. júla 2021. Foto: TASR/AP

Nemecká vláda v stredu schválila núdzovú pomoc 400 miliónov eur pre obyvateľov postihnutých minulotýždňovými ničivými záplavami.

Berlín 21. júla (TASR) – Počet obetí katastrofických povodní v okrese Ahrweiler v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko stúpol v stredu na najmenej 123. Uviedla to polícia v meste Bad Neuenahr-Ahrweiler. Informuje o tom agentúra DPA.

Až 155 ľudí je naďalej nezvestných, kým zranenia utrpelo viac než 760 osôb. Ničivé záplavy na západe Nemecka sa dotkli zhruba 40.000 obyvateľov, pričom najhoršie postihnutý bol práve okres Ahrweiler. Dovedna si povodne v Nemecku vyžiadali už viac než 172 obetí.

Denne je podľa polície nasadených približne 2000 dobrovoľníkov na profesionálnej úrovni, ako aj 300 psychológov z celej spolkovej republiky, spresnil šéf krízového štábu v meste Bad Neuenahr-Ahrweiler Thomas Linnertz.

Nemecká vláda v stredu schválila núdzovú pomoc 400 miliónov eur pre obyvateľov postihnutých minulotýždňovými ničivými záplavami. Schválená finančná pomoc je určená na opravu najviac poškodených budov a verejnej infraštruktúry a tiež na individuálnu pomoc postihnutému obyvateľstvu.