Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Počasie

Niektoré cesty a chodníky v Ružomberku sú primrznuté

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Mechanizmy Technických služieb Ružomberok zabezpečujú zimnú údržbu od neskorých nočných hodín prakticky nepretržite, vysvetlil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Ružomberok 8. januára (TASR) - Viaceré úseky ciest a chodníkov v Ružomberku sú v pondelok ráno primrznuté. Samospráva na sociálnej sieti vyzvala vodičov a chodcov, aby si pri presune cez mesto dávali pozor.

"Mechanizmy Technických služieb Ružomberok zabezpečujú zimnú údržbu od neskorých nočných hodín prakticky nepretržite. Napriek tomu sa vždy nájdu úseky ciest a chodníkov, ktoré potrebujú väčšiu pozornosť," vysvetlil hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Doplnil, že udržiavacie práce sa v zime uskutočňujú podľa dôležitosti, rozhoduje najmä frekvencia využívania.

Veľké mechanizmy sa podľa hovorcu pohybujú najmä na frekventovaných cestách, traktory s radlicami zabezpečujú údržbu na sídliskách a vo vnútroblokoch. Zimná údržba sa v Ružomberku týka 90 kilometrov ciest, 63 kilometrov chodníkov a viac ako 24.000 štvorcových metrov parkovacích plôch. Viaceré z úsekov sa nachádzajú v kopcovitých terénoch, ktoré komplikujú zimnú údržbu.

Miškovčík upozornil, že v zimných mesiacoch treba viac ako inokedy dbať na svoju bezpečnosť. Obyvatelia by podľa hovorcu mali byť opatrní pri prejazde cestnými komunikáciami v meste a prispôsobiť jazdu aktuálnej situácii. "Vodičov zároveň prosíme, aby neparkovali svoje autá spôsobom, ktorý komplikuje či priamo znemožňuje vykonávanie zimnej údržby," dodal.