Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Počasie

OPATRNE: Na cestách v okresoch Myjava a Žarnovica je zľadovatený sneh

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým alebo utlačeným snehom.

Bratislava 20. januára (TASR) - Na cestách nižších kategórií v okresoch Žarnovica a Myjava sa nachádza zľadovatený sneh. Vodičov na to upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Cestári tiež upozorňujú na viaceré uzávery na cestách.

Cesta II/533 Gemerská Poloma - Súľová, horský priechod (HP) Súľová až po Hnilec sú uzavreté pre všetky motorové vozidlá v oboch smeroch, z dôvodu padajúcich stromov. Cesta III/2504 medzi Skalkou a Krahuľami je neprejazdná z dôvodu vypiľovania drevín elektrikármi. "Odhadovaný čas uzavretia do 13.00 h," spresnila SSC.

Horské priechody Čertovica a Donovaly sú uzavreté pre dopravu nad desať metrov celkovej dĺžky. HP Príslop je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky. "Úsek cesty II/531 Muráň - Červená Skala je uzatvorený pre vozidlá nad desať metrov celkovej dĺžky z dôvodu veľkej vrstvy snehu (nad 15 centimetrov)," varujú cestári. Pre vozidlá nad 3,5 tony sú neprejazdné aj HP Dobšiná a úsek cesty I/67 odb. Dedinky - Ostrá Skala.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na rýchlostnej ceste R3 v úsekoch Trstená - Tvrdošín a Sedliacka Dubová - Široká je kašovitý sneh hrúbky dvoch centimetrov.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach, hlavne na strednom a východnom Slovensku, je na povrchu vozovky prevažne čerstvý, kašovitý alebo utlačený až zľadovatený sneh.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým alebo utlačeným snehom. Na HP Vrchslatina, Podspády a Klenov je sneh do výšky štyroch až piatich centimetrov. Na HP Veľké Pole a Cukmantel je zľadovatený sneh do jedného centimetra. "HP Šturec, Kremnické Bane, Pezinská Baba, Herlianske Sedlo, Vyšehrad, Homôlka, Šútovce, Pusté Pole, Havran, Dargov, Soroška a Biela Hora majú povrch vozovky mokrý," dodali cestári.