Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Počasie

Počas nedele spadlo na západe SR miestami do 25 milimetrov zrážok

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

V ďalších dňoch očakávame na našom území ešte viackrát vyšší úhrn zrážok. Tie budú od stredných polôh zväčša vo forme snehu, priblížili meteorológovia.

Bratislava 16. januára (TASR/Teraz.sk) - Počas nedele spadlo v západnej polovici územia SR miestami od desať do 25 milimetrov zrážok. V polohách nad 800 metrov nad morom nasnežilo aj viac ako desať centimetrov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval v nedeľu večer na sociálnej sieti.

"V ďalších dňoch očakávame na našom území ešte viackrát vyšší úhrn zrážok. Tie budú od stredných polôh zväčša vo forme snehu,"
priblížili meteorológovia s tým, že najmä v Trenčianskom a Žilinskom kraji môže snežiť aj v nižších polohách.

Najmä na juhu a časti východného Slovenska by sa mohlo ďalší týždeň prechodne otepliť na deväť stupňov Celzia. "Aj preto sa do konca nového pracovného týždňa v polohách do 400 metrov nad morom vytvorenie snehovej pokrývky očakáva len ojedinele," spresnili.

Predpoveď počasia na budúci týždeň sprevádza pomerne veľká miera neistoty. "Frontálne rozhranie sa bude takmer neustále vlniť priamo nad našou oblasťou," dodali meteorológovia.