Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

Počasie komplikuje dopravu, Donovaly uzavreli pre autá nad 10m dĺžky

Na snímke odstavené kamióny pod križovatkou pred horskými priechodmi Donovaly a Šturec. Foto: TASR - Michal Svítok

Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Svrčinovec a Čierne-Polesie.

Bratislava 2. februára (TASR) - Počasie komplikuje dopravu na slovenských cestách. Horský priechod (HP) Donovaly pre silnú poľadovicu uzavreli pre autá nad desať metrov dĺžky. Informuje o tom Slovenská správa ciest na webe zjazdnost.sk

Pre všetku dopravu je pre skrížený kamión uzavretý úsek HP Kremnické Bane - cesta I/65. Z dôvodu silného vetra a tvorby závejov uzavreli aj cesty III/3061 Štrba - Šuňava a III/3063 Lučivná. Vozidlá nad 12 metrov neprejdú ani cez HP Príslop, obchádzka vedie cez Tvrdošín.

SSC vodičov varuje pred tvorbou snehových jazykov na cestách III. triedy v okrese Námestovo, tvoriť sa môžu aj na HP Donovaly, HP Besník a na cestách v oblasti Liptovského Hrádku. Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Svrčinovec a Čierne-Polesie. Zelená vlna RTVS informuje aj o silnom snežení na HP Čertovica, úsek je podľa nej ťažko zjazdný. Zasnežená a ťažko zjazdná cesta má byť aj na diaľnici D1 medzi Liptovským Mikulášom a Popradom. V oblasti Štrby cestári upozorňujú na nárazový vietor.