Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Počasie

Počet obetí záplav vo Venezuele stúpol na 20

Na snímke obyvatelia kráčajú ulicou pokrytou bahnom v dôsledku záplav a zosuvov pôdy v oblasti Valle del Mocotie, štáte Mérida na západe Venezuely v stredu 25. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Guvernér štátu Ramón Guevara už skôr uviedol, že pri záplavách bolo zničených viac ako 1200 domov a 17 ľudí zostáva nezvestných.

Caracas 25. augusta (TASR) - Už najmenej 20 ľudí zahynulo v dôsledku záplav spôsobených intenzívnymi zrážkami, ktoré postihli štát Mérida na západe Venezuely. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters.

Aktualizované informácie o úmrtiach oznámil v stredu miestneho času vo vysielaní štátnej televízie predstaviteľ vládnucej socialistickej strany v Méride. Úrady sa v niektorých oblastiach snažia obnoviť telefónne siete, dodal.

Guvernér štátu Ramón Guevara už skôr uviedol, že pri záplavách bolo zničených viac ako 1200 domov a 17 ľudí zostáva nezvestných. Niekoľko miest v postihnutej oblasti je podľa jeho slov bez elektriny.

Guevara dodal, že štát ani samosprávy nemajú prostriedky na pomoc postihnutým oblastiam, poveril však špecialistov na infraštruktúru, aby s Caracasom spolupracovali na opravách budov a ciest.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v utorok vyhlásil, že minister pre ropu Tareck El Aissami zaručil palivo pre záchranné akcie.

Venezuelský minister vnútra Remigio Ceballos pre štátnu televíziu uviedol, že záplavy postihli najmenej 54.543 ľudí v 87 obciach.

Okrem príslušníkov ozbrojených síl zatiaľ v oblasti nasadili 80 hasičov a 60 príslušníkov civilnej ochrany z Méridy.