Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Počasie

Policajti v zasneženom Buffale chodia od domu k domu. Kontrolujú ľudí

Daniel Shafer kráča po zasneženom chodníku po extrémnej snehovej búrke v americkom meste Buffalo v pondelok 26. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Riaditeľ okresného úradu v Erie County Mark Poloncarz upozornil, že policajti a príslušníci Národnej gardy zrejme nájdu ďalšie obete.

Buffalo 28. decembra (TASR) - Príslušníci polície a Národnej gardy v americkom meste Buffalo začali v stredu v niektorých štvrtiach chodiť od domu k domu, aby zistili, či sú ich obyvatelia v poriadku po fujavici, pri ktorej tu v uplynulých dňoch napadlo takmer meter a pol snehu. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

Studený vzduch arktického pôvodu natiekol v uplynulých dňoch až k mexickým hraniciam. V Spojených štátoch v dôsledku snehovej kalamity zomreli desiatky ľudí. Najviac úmrtí zaznamenali v Buffale a priľahlom okrese Erie County – nateraz 34.

Riaditeľ okresného úradu v Erie County Mark Poloncarz upozornil, že policajti a príslušníci Národnej gardy zrejme nájdu ďalšie obete, keďže celé štvrte boli počas snehovej víchrice niekoľko dní bez dodávok elektriny.

Príslušníci Národnej gardy kontrolujú obyvateľov domu po fujavici, pri ktorej v uplynulých dňoch napadlo takmer meter a pol snehu v americkom meste Buffalo v stredu 28. decembra 2022.
Foto: TASR/AP


Do stredy rána sa podarilo obnoviť dodávky prúdu už v takmer celom meste, druhom najväčšom v štáte New York. Vonkajšia teplota medzitým začala stúpať. V tejto súvislosti panujú obavy z povodní. Meteorológovia okrem toho predpovedajú na piatok a sobotu dážď.

V meste je v nepretržitom nasadení 75 čelných nakladačov a približne 120 nákladných áut odvážajúcich sneh. Cieľom je podľa Poloncarza sprejazdniť do stredy večera miestneho času aspoň jeden jazdný pruh na každej ulici.

V Buffale naďalej platí zákaz jazdy autom. V meste a aj na vjazdoch doň sú rozmiestnené policajné hliadky, vypomáha pri tom aj vojenská polícia a newyorská mestská polícia.