Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

Pre niektoré západné okresy vydal SHMÚ výstrahu 2. stupňa pred búrkami

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Pri búrkach sa môže vyskytnúť silný vietor s krúpami. Môžu spôsobiť škody na vegetácii, strechách, skleníkoch, autách či budovách.

Bratislava 20. júna (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre niektoré západné okresy výstrahu druhého stupňa pred búrkami. V okresoch Skalica, Senica a Myjava hrozia aj povodne. Meteorológovia o tom informujú na svojom webe.

Výstraha platí pre okresy Malacky, Pezinok, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Hlohovec, Piešťany, Senica, Skalica, Trnava, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza a Trenčín. Meteorológovia ju vydali do 22.00 h.

Pri búrkach sa môže vyskytnúť silný vietor s krúpami. Môžu spôsobiť škody na vegetácii, strechách, skleníkoch, autách či budovách. Súvislá vrstva krúp či popadané stromy môžu obmedziť cestnú premávku.

Pre ostatné okresy Trenčianskeho, Bratislavského, Nitrianskeho, Trnavského kraja, pre celý Banskobystrický a Žilinský kraj, platí výstraha prvého stupňa pred búrkami. Vydaná je aj pre západné okresy Košického kraja. Platí do polnoci.

"Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia.