Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Počasie

Prievidza prijala viaceré opatrenia proti horúčavám, polieva i ulice

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Obyvatelia môžu počas teplejších dní podľa nej využiť dve pitné fontány na Námestí slobody a Námestí J. C. Hronského, na oboch námestiach majú k dispozícii i vodnú hmlu.

Prievidza 12. júla (TASR) - Mesto Prievidza zabezpečilo proti horúčavám viaceré opatrenia v podobe pitných fontán či vodnej hmly. Upravený režim počas vysokých teplôt majú i klienti zariadenia pre seniorov (ZpS). TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Mestský úrad funguje v bežnom režime, otváracie hodiny zostávajú nezmenené a zamestnanci majú zabezpečený pitný režim," uviedla Krajčiová.

Obyvatelia môžu počas teplejších dní podľa nej využiť dve pitné fontány na Námestí slobody a Námestí J. C. Hronského, na oboch námestiach majú k dispozícii i vodnú hmlu. Verejnosť sa môže schladiť i v kontaktnej fontáne na Námestí slobody. Chrlič vody sa nachádza aj pred budovou úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Mesto rovnako pristúpilo ku kropeniu ciest vodou.

Opatrenia prijalo i ZpS. "Klienti majú riadený pitný režim, seniorom prispôsobili vhodné oblečenie. Aktivity smeruje ZpS do ranných hodín a klientom odporúča zdržiavať sa v interiéri," dodala Krajčiová.