Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Počasie

Prievidza situáciu na Handlovke monitoruje, pre dážď sa zosunul svah

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Mesto ešte po 15.00 h uzatvorilo časť vozovky na Nábreží sv. Metoda pod mostmi, kde voda z kanalizačných vpustov prerazila na cestu.

Prievidza 13. októbra (TASR) - Rieka Handlovka dosiahla v utorok večer v Prievidzi výšku hladiny rovnajúcu sa tretiemu stupňu povodňovej aktivity a naďalej stúpa. Mesto situáciu na vodnom toku monitoruje i v teréne. Problém zaznamenalo inde, dlhotrvajúci dážď popoludní strhol svah pod Mariánskym vŕškom. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

„Situáciu monitorujeme, máme v teréne ľudí z technických služieb mesta, podnety prijíma i operačný dôstojník na mestskej polícii. Dážď je kontinuálny, nie je nárazový, voda tak stíha odtekať,“ priblížil Ďureje.

Mesto podľa neho ešte po 15.00 h uzatvorilo časť vozovky na Nábreží sv. Metoda pod mostmi, kde voda z kanalizačných vpustov prerazila na cestu. „Komplikácie sme, paradoxne, v utorok nezaznamenali na rieke Handlovka, ale na svahu pod Mariánskym vŕškom, ktorý sa zosunul smerom na komunikáciu. Aj s pomocou hasičov a ťažkej techniky sme museli z komunikácie odpratávať veľké množstvo zeminy,“ dodal.