Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Počasie

Prívalová vlna zaplavila cesty a dvory v obci Zemianske Podhradie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Záchranné práce s dobrovoľnými a profesionálnymi hasičmi podľa starostu pokračovali do neskorých nočných hodín. Škody dokážu vyčísliť až po opadnutí vody a dôkladnej prehliadke obce.

Zemianske Podhradie 9. júna (TASR) - Zaplavené komunikácie a dvory niekoľkých rodinných domov po sebe nechali štvrtkové (8. 6.) intenzívne zrážky v obci Zemianske Podhradie v okrese Nové Mesto nad Váhom. TASR o tom informoval starosta Miroslav Zámečník.

"Potôčiky, ktoré za normálnych okolností prekročí malé dieťa, sa zmenili na rieky. Štátna cesta od miestnej časti Zbehová po Novú Bošácu bola komplet zaplavená 20-centimetrovou vrstvou vody. Bola to prívalová vlna, ktorá brala všetko. Poškodila komunikácie, do dvorov naplavila niekoľkocentimetrovú vrstvu blata,"
uviedol starosta.

Záchranné práce s dobrovoľnými a profesionálnymi hasičmi podľa neho pokračovali do neskorých nočných hodín. Škody dokážu vyčísliť až po opadnutí vody a dôkladnej prehliadke obce.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka okolo 20.00 h vyslali do Zemianskeho Podhradia šiestich hasičov z Nového Mesta nad Váhom s dvomi kusmi techniky.

"Dažďová voda stekala z okolitých kopcov a polí a postupne zaplavila miestnu komunikáciu, ako aj niekoľko dvorov rodinných domov. Profesionálni hasiči v súčinnosti s dobrovoľnými hasičmi zo Zemianskeho Podhradia prečisťovali odvodňovací kanál a po opadnutí vody sa spolu s miestnymi obyvateľmi podieľali pri odstraňovaní následkov počasia," doplnil Petrík s tým, že nikto neutrpel zranenie a nebola potrebná ani evakuácia obyvateľov.