Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Počasie

SHMÚ: Koncom týždňa sa má ochladiť, najmä na severe môže aj snežiť

Na snímke teplomer ukazuje na poludnie mínus tri stupne Celzia na budove v Areáli snov na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 5. októbra 2016. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Pri zrážkach postupne podľa SHMÚ klesne hranica sneženia. Štvrtok by sa mohlo vyskytnúť v polohách okolo 500 metrov, najmä na severe.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Meteorológovia očakávajú koncom týždňa výraznejšie ochladenie. Studený vzduch by sa mal dostať najmä na sever a východ, miestami aj s celodenným mrazom. Ochladí sa však aj na ostatnom území. Najbližšie dni treba preto rátať s možnosťou sneženia na cestách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

"Prvý vpád studeného vzduchu očakávame v priebehu tejto noci a štvrtka (17. 11.), najmä na sever a východ, za studeným frontom, ktorý je aktuálne nad Poľskom. Ďalší vpád, výraznejší, v priebehu piatka a noci na sobotu (18. - 19. 11.)," načrtli odborníci.

Pri zrážkach postupne podľa SHMÚ klesne hranica sneženia. Štvrtok by sa mohlo vyskytnúť v polohách okolo 500 metrov, najmä na severe. V piatok by mala hranica sneženia klesnúť na severe a miestami aj inde do nižších polôh.

"Zbytočne teda neriskujte a pri plánovaní aktivít na najbližšie dni (v mnohých prípadoch zrejme predĺžený víkend už od zajtra) preto myslite na to, že na cestách vás môže zastihnúť sneženie. Najmä ak sa chystáte na sever, kde sa do soboty s vysokou pravdepodobnosťou vytvorí aj súvislá snehová pokrývka," dodali meteorológovia.