Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Počasie

SHMÚ: Na juhu a východe SR sa v noci môže tvoriť hmla

Na archívnej snímke Most SNP zahalený v hmle v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

V noci zo soboty na nedeľu bude veterno v niektorých lokalitách na západe Slovenska.

Bratislava 14. januára (TASR) – V niektorých okresoch Banskobystrického, Košického, Nitrianskeho a Prešovského kraja sa môže v sobotu od 20.00 h tvoriť hmla. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa, informuje o tom na svojom webe.

V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uviedli meteorológovia. Výstrahy prvého stupňa platia do nedele (15. 1.) do 10.00 h.

V noci zo soboty na nedeľu bude veterno v niektorých lokalitách na západe Slovenska. V okresoch Malacky, Senica, Skalica a Myjava vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred vetrom, ktorá platí od nedeľnej 2.00 h do 12.00 h. V týchto okresoch sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí aj pre okresy Tvrdošín a Námestovo, a to v čase od nedeľnej 6.00 h do 15.00 h. V týchto okresoch sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách vo viacerých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu.