Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Počasie

Na strednom Slovensku očakávajte výdatné sneženie, varuje SHMÚ

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Podľa meteorológov môže napadnúť desať až 15 centimetrov nového snehu, predstavovať to môže potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb ľudí.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Na niektorých miestach najmä stredného Slovenska môže výdatnejšie snežiť. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

So snežením treba počítať vo viacerých okresoch Banskobystrického a Žilinského kraja a tiež v okrese Prievidza v Trenčianskom kraji a okrese Rožňava v Košickom kraji. Podľa meteorológov môže napadnúť desať až 15 centimetrov nového snehu, predstavovať to môže potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb ľudí. Výstrahy platia od soboty od 12.00 h predbežne do nedele (26. 12.).

SHMÚ zároveň pripomína, že naďalej platia aj výstrahy prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. Tie sa môžu tvoriť v Trenčianskom, Žilinskom, Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji. Výstrahy platia predbežne do nedele do 10.00 h.