Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Počasie

SHMÚ: Na piatok vydal výstrahy pred mrazom vo vegetačnom období

Na snímke námraza na listoch. Foto: TASR - František Iván

Výstrahy platia v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja v čase od polnoci do 8.00 h.

Bratislava 21. apríla (TASR) – Pre niektoré okresy najmä na východnom a strednom Slovensku vydali meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na piatok (22. 4.) výstrahy prvého stupňa pred mrazom vo vegetačnom období. Informuje o tom SHMÚ na svojom webe.

Výstrahy platia v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja v čase od polnoci do 8.00 h. V týchto okresoch sa ojedinele očakáva mráz, ktorý predstavuje ohrozenie pre vegetáciu.

V niektorých okresoch sa vo výške dva metre nad povrchom očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus dva stupne Celzia, uviedli meteorológovia. V niektorých lokalitách ide o výšku päť centimetrov nad povrchom, kde minimálna teplota vzduchu môže dosiahnuť nula až mínus dva stupne Celzia.