Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Počasie

REKORDNÉ TEPLOTY NA SILVESTRA: SHMÚ miestami hlásil 16 stupňov Celzia

Na archívnej snímke z 25. decembra 2021 zamračené počasie v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa operatívnych údajov z automatických staníc bol dnešný deň teplejší ako doposiaľ najteplejší 31. december v histórii meraní.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Na Silvestra bolo tento rok rekordne teplo. Až 16 stupňov Celzia bolo nameraných na šiestich staniciach na Slovensku. Podľa meteorológov ide o najteplejší 31. december od roku 2002. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Podľa operatívnych údajov z automatických staníc bol dnešný deň teplejší ako doposiaľ najteplejší 31. december v histórii meraní, 14,3 stupňov Celzia v roku 2002 na stanici Bratislava letisko," uviedli meteorológovia.

Teplota podľa údajov SHMÚ presiahla túto hodnotu na približne 20 staniciach na juhozápade Slovenska, pričom na staniciach Bratislava letisko a Mlynská Dolina, Blahová, Gabčíkovo, Kráľová pri Senci a Kuchyňa sa oteplilo až na 16 stupňov Celzia. "Rekordne teplo však bolo ojedinele aj na iných miestach Slovenska. Podrobnejšie vyhodnotenie tejto udalosti prinesieme neskôr," priblížilo SHMÚ.