Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Počasie

SHMÚ: Na Slovensku boli veľké regionálne rozdiely v minimálnej teplote

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

V obci Oravská Lesná v okrese Námestovo pofukoval slabý až mierny vietor, a to podľa SHMÚ stačilo na to, aby tam bolo minimum tesne pod nulou.

Bratislava 14. februára (TASR) - Na Slovensku boli veľké regionálne rozdiely v minimálnej teplote. Uplynulá noc bola vo všeobecnosti teplejšia ako tá predošlá, a to vďaka vetru a oblačnosti. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Oblačnosť pribudla predovšetkým v Banskobystrickom a Košickom kraji, a to už na začiatku noci, nadránom sa zamračilo aj na zvyšnej časti východného Slovenska s výnimkou horného Spiša, kde zostala oblačnosť zmenšená," priblížili meteorológovia.

Najmä na západnom Slovensku a miestami aj v Žilinskom kraji pofukoval vietor. Skonštatovali, že vďaka vetru tak na niektorých miestach bola teplota vzduchu okolo nuly alebo aj slabo nad nulou.

Na Orave zaznamenalo SHMÚ rozdiely v minimálnej teplote vzduchu. "Tie dosiahli na pomerne malé vzdialenosti aj desať stupňov Celzia," poznamenali meteorológovia. SHMÚ nemá na všetkých staniciach meranie rýchlosti vetra, predpokladá však, že teplotné rozdiely boli spôsobené práve odlišnými veternými pomermi.

V obci Oravská Lesná v okrese Námestovo pofukoval slabý až mierny vietor, a to podľa SHMÚ stačilo na to, aby tam bolo minimum tesne pod nulou. V obci Novoť v okrese Námestovo sa ochladilo na mínus 12 stupňov Celzia, ale zrejme po zosilnení vetra tam teplota vystúpila takmer nad nulu. Vysoké minimum bolo podľa meteorológov i v obci Zázrivá v okrese Dolný Kubín.