Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Počasie

SHMÚ: Na východe SR bude v nedeľu nepriaznivá poveternostná situácia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Hlboká tlaková níž prinesie v nedeľu viaceré nebezpečné poveternostné javy.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Na východnom Slovensku bude v nedeľu (11. 12.) veľmi nepriaznivá poveternostná situácia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti. Zároveň vydal na celú nedeľu pre niektoré okresy Košického a Prešovského kraja výstrahu druhého stupňa pred snežením a snehovými jazykmi a závejmi.

Hlboká tlaková níž prinesie v nedeľu viaceré nebezpečné poveternostné javy. "Snehové zrážky budú najmä v severnej a centrálnej časti východného Slovenska výdatné a lokálne môže nasnežiť viac ako 20 centimetrov snehu za 12 hodín, ojedinele viac ako 30 centimetrov," poznamenali meteorológovia.

Zároveň bude podľa SHMÚ teplota okolo nuly alebo pod nulou, čo bude pri silnom vetre vytvárať snehové jazyky a záveje, ktoré ovplyvnia dopravnú situáciu, mnohé úseky budú zrejme ťažko prejazdné. Výdatné zrážky sa začnú v druhej polovici noci a slabnúť budú predpoludním, vietor bude slabnúť popoludní, priblížili meteorológovia. "Ak plánujete zajtra cestovať po východnom Slovensku, radšej neskôr popoludní a večer, keď sa už poveternostná situácia trochu upokojí," poradili.