Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Počasie

Na západnom a strednom Slovensku sa môžu vyskytnúť búrky

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

V utorok je vyhlásená v okresoch Komárno, Levice a Nové Zámky výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť 35 stupňov Celzia.

Bratislava 25. júla (TASR) – Na západnom a strednom Slovensku sa v nedeľu večer a v noci očakávajú búrky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

Prvý stupeň výstrahy pred búrkami je vyhlásený od 18.00 h do pondelka (26.7.) 6.00 h. Výstrahy pred búrkami platia pre niektoré okresy v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

Meteorológovia uvádzajú, že v týchto okresoch je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 - 85 kilometrov za hodinu," uviedli meteorológovia.

Na pondelok vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami pre niektoré okresy najmä na južnom Slovensku. V utorok je vyhlásená v okresoch Komárno, Levice a Nové Zámky výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť 35 stupňov Celzia.