Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Počasie

Teplota na západnom Slovensku môže vystúpiť aj na 35 stupňov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

V utorok (11. 7.) sa trochu ochladí, no v stredu (12. 7.) sa opäť oteplí a takto to bude pokračovať aj v ďalších dňoch, priblížili meteorológovia.

Bratislava 10. júla (TASR) - Horúčavy v pondelok západne od Slovenska zmierni studený front. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Očakáva, že teplota najmä na západnom Slovensku lokálne dosiahne 35 stupňov Celzia. V nedeľu (9. 7.) bolo najteplejšie, 34 stupňov, v Skalici.

"V utorok (11. 7.) sa trochu ochladí, no v stredu (12. 7.) sa opäť oteplí a takto to bude pokračovať aj v ďalších dňoch. V južnej Európe však takéto prerušenia horúčav nebudú, respektíve budú podstatne nevýraznejšie. Naopak, do oblasti sa čiastočne dostane tá najhorúcejšia vzduchová hmota sponad severozápadnej Afriky," priblížili meteorológovia.

Poukázali, že v nedeľu bolo vo Francúzsku 37, v Nemecku 38 stupňov Celzia a v Španielsku 41 stupňov. Ešte teplejšie bolo v severnej Afrike, kde sa teplota približovala až k 50 stupňom Celzia.

V Španielsku, Taliansku a postupne aj na Balkáne bude podľa SHMÚ väčšinu najbližších dní veľmi teplo s teplotou nad 35 stupňov, lokálne okolo 40 stupňov Celzia. "Táto hodnota bude s vysokou pravdepodobnosťou v tie najteplejšie dni aj o niekoľko stupňov prekonaná," podotkli meteorológovia.