Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

METEOROLÓGOVIA: V stredu rátajte s ochladením, nadránom aj so snežením

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Snehová pokrývka môže skomplikovať dopravnú situáciu najmä na horských priechodoch, a to hlavne na Spiši a v blízkom okolí.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Ochladenie počas stredy (13. 10.) spôsobí studený front, ktorý aktuálne postupuje cez Nemecko a Poľsko ďalej na juhovýchod. Ten prinesie aj zrážky, ktoré môžu byť od stredných polôh snehové, najmä nadránom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Vo vyšších polohách sa podľa SHMÚ prechodne vytvorí aj snehová pokrývka, čo môže skomplikovať dopravnú situáciu najmä na horských priechodoch, a to hlavne na Spiši a v blízkom okolí. "Po prechode frontu sa zároveň cez alpskú nad karpatskú oblasť presunie tlaková výš, čo opäť podporí aj nočné mrazy," uviedol SHMÚ.

Chladno bude počas stredy aj počas dňa, väčšinou osem až 15 stupňov Celzia, na severe aj menej. "Ďalšiu dávku chladného vzduchu dostaneme cez víkend a situácia bude veľmi podobná, ako tá predošlá. Podľa aktuálnych predpovedných materiálov by však mala byť posledná a po nej sa s veľkou pravdepodobnosťou začne otepľovať," spresnil SHMÚ.