Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

OPÄŤ BUDE HORÚCO: Platia výstrahy prvého aj druhého stupňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov, upozorňujú meteorológovia.

Bratislava 29. júla (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v súvislosti s vysokými teplotami výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha prvého stupňa platí pre väčšinu okresov západného Slovenska a aj pre väčšinu okresov v južnej časti krajiny. Teplota môže v týchto lokalitách dosiahnuť hodnotu 33 až 34 stupňov Celzia. Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami je vydaná v okresoch Komárno, Nové Zámky, Levice, Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Trebišov a Michalovce. Vzduch sa tam môže ohriať na 35 stupňov Celzia. Výstrahy platia od 13.00 do 19.00 h.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňujú meteorológovia. Zároveň pripomínajú, že na sobotu (30. 7.) je vydaná výstraha prvého stupňa pred búrkami na celom území krajiny.