Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Počasie

SHMÚ: S výdatnými zrážkami treba počítať aj v najbližších hodinách

Žena kráča počas dažďa v Sydney v piatok 7. februára 2020. Výdatné dažde zasiahli v piatok časti východnej Austrálie, spôsobili záplavy v Sydney a priniesli úľavu hasičom, ktorí stále hasia desiatky požiarov buša v štáte Nový Južný Wales. Foto: TASR/AP

Dážď bude slabnúť až neskôr večer, no na mnohých miestach bude pršať aj v stredu (14. 10.).

Bratislava 13. októbra (TASR) - S výdatnými zrážkami treba počítať aj v najbližších hodinách. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. Výdatné zrážky podľa meteorológov neustávajú, na západe a severe Slovenska sú od stredných polôh snehové.

Dážď bude slabnúť až neskôr večer, no na mnohých miestach bude pršať aj v stredu (14. 10.). „Intenzita zrážok však bude slabšia ako dnes,“ napísali meteorológovia.

Zrážky sú podľa SHMÚ spojené so zvlneným studeným frontom, na ktorom sa prehlbuje rozsiahla tlaková níž rozprestierajúca sa v celej karpatskej oblasti. „Jej stred sa bude v najbližších hodinách presúvať ďalej na sever, východne od nášho územia. Slovensko tak bude na jej zadnej strane, čo je v rámci níže oblasť, kde sa typicky vyskytujú výdatné zrážky,“ vysvetlili meteorológovia.