Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Počasie

SHMÚ: Slovensko čaká výrazná zmena v počasí, ochladí sa a bude pršať

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V sobotu (30. 7.) prinesie na Slovensko studený front výdatné zrážky a ochladenie, a to najmä na strednom Slovensku a v severnej polovici územia.

Bratislava 28. júla (TASR) - Slovensko čaká v nasledujúcich dňoch výrazná zmena v počasí. Príde ochladenie a zrážky. Vo videu na sociálnej sieti o tom informovala meteorologička zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Jana Čerbová.

V piatok (29. 7.) bude podľa jej slov na Slovensku polooblačno až oblačno. Dennú teplotu očakáva na úrovni 29 až 34, na severe 24 až 29 stupňov Celzia. "Zrážky budú na severe miestami, inde len ojedinele," spresnila.

V sobotu (30. 7.) prinesie na Slovensko studený front výdatné zrážky a ochladenie, a to najmä na strednom Slovensku a v severnej polovici územia. "Denná teplota sa očakáva na úrovni 21 až 27, na juhu a najmä na východe 27 až 33 stupňov Celzia," priblížila meteorologička.

V nedeľu (31. 7.) má byť na Slovensku veľká oblačnosť až zamračené, na západe postupne premenlivá oblačnosť. "Zrážky budú na väčšine územia, na západe však budú ojedinele," uviedla Čerbová. Denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe na 17 až 22 stupňov Celzia. Rozfúka sa severný vietor s nárazmi až okolo 35 kilometrov za hodinu.

Od pondelka (1. 8.) predpovedá meteorologička ubúdanie zrážok, zmenšovanie oblačnosti, a najmä postupný vzostup dennej teploty. V stredu (3. 8.) a vo štvrtok (4. 8.) môže denná teplota na juhu Slovenska dosiahnuť 30 až 34 stupňov Celzia.